Koning opent WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Emmen, 18 maart 2016

Nederland, Emmen, 18-03-'16; Koning Willem-Alexander opent het nieuwe Wildlands Adventure Zoo Emmen. Foto: Kees van de Veen

Nederland, Emmen, 18-03-’16; Koning Willem-Alexander opent het nieuwe WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.
Foto: Kees van de Veen

Onder grote belangstelling van genodigden en pers heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander vanmiddag WILDLANDS Adventure Zoo Emmen geopend. De koning werd op het Raadhuisplein in Emmen ontvangen door dhr J. Tichelaar, Commissaris van de Koning, dhr C. Bijl, Burgemeester van Emmen en dhr F. van Beers, directeur van WILDLANDS. Alvorens de officiële openingshandeling te verrichten bracht de koning eerst een bezoek aan de ijsberen en maakte hij een spectaculaire tocht in de Arctic-1, het prototype onderzoeksvoertuig in het poolgebied van WILDLANDS. In het Jungle Theater in de grootste tropische kas van Europa onthulde de koning samen met twee basisscholieren een plaquette en opende daarmee WILDLANDS officieel. Tenslotte stapte hij in een boot voor een spannende tocht door de tropische jungle langs diverse apen en een grote kudde olifanten.

WILDLANDS is een themapark met dieren dat drie werelden omvat: Jungola, een tropisch oerwoud, Serenga, een hete savanne en Nortica, een ijzig poolgebied. De werelden zijn zo natuurgetrouw mogelijk nagebouwd. Het nieuwe park wil zijn gasten in het leefgebied van de dieren spannende avonturen laten beleven.

Het park is vanaf 25 maart geopend voor publiek.

Nederland, Emmen, 18-03-'16; Koning Willem-Alexander opent het nieuwe Wildlands Adventure Zoo Emmen. Foto: Kees van de Veen

Nederland, Emmen, 18-03-’16; Koning Willem-Alexander opent het nieuwe WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.
Foto: Kees van de Veen