Verbreek dierenrecords tijdens de DierenUITdagen in DierenPark Amersfoort

Klimmen als een chimpansee, rennen als een cheeta en balanceren als een flamingo… In de meivakantie kan iedereen zich verbazen over de spectaculaire wereldrecords van de dieren en proberen deze te verbreken in DierenPark Amersfoort.

SONY DSC

Handjedrukken met een tijger. Foto: DierenPark Amersfoort

Het dierenrijk blijft verrassen als het gaat om het bereiken van de meest uiteenlopende records. “Het is maar goed dat onze dieren niet meedoen aan de Olympische Spelen,” zegt projectleider Carlijn Franchimont. “Zelfs zonder moeite te doen, verslaan de meeste dieren ons met gemak als het gaat om snelheid, kracht en behendigheid.” In de meivakantie laat het park zien wat de dieren allemaal in petto hebben en kunnen bezoekers zich meten aan de dieren.

Tijdens de DierenUITdagen komen de bezoekers voor verschillende uitdagingen te staan. “Je wordt bijvoorbeeld uitgedaagd om sierlijk te lopen als een giraffe, op lange giraffenstelten uiteraard”, vertelt de projectleider. “Probeer ook zo snel een muis te spotten als een uil, spring even hoog als een wallaby en ontdek of je zo sterk bent als een tijger”. Het draait tijdens de DierenUITdagen zeker niet allemaal om sportieve prestaties: zo wordt er ook gehangen als een luiaard en wordt iedereen uitgedaagd om het lievelingseten te proeven van allerlei dieren in DierenPark Amersfoort.

Klimmen als een aap

Klimmen als een aap. Foto: DierenPark Amersfoort