Activiteiten Mei vakantie Diergaarde Blijdorp

PLAYMOBIL SPEELDAGEN IN BLIJDORP

Van 30 april tot en met 8 mei 2016 kunnen kinderen in Blijdorp niet alleen na

Rotterdam Diergaarde Blijdorp 7 mei 2015 Playmobil 4-daagse in Diergaarde Blijdorp van 7 t/m 10 mei met het thema de Zoo. Kinderen kunnen hun eigen dierentuin creëren met dieren uit de hele wereld. Nieuw in deze rijke dierenwereld is de okapi. Heel toepasselijk nu in Blijdorp weer okapi's zijn te bewonderen in het gloednieuwe Afrikaanse regenwoud. Een aantal extra grote figuren uit de speelgoed-dierentuin is te vinden op het voorplein bij de Rivièrahal. Lego in Blijdorp NOVUM COPYRIGHT Rob Doolaard

Foto: Rob Doolaard / Diergaarde Blijdorp

ar echte dieren kijken, maar ook spelen … met de Playmobil-dierentuin. Bouw je eigen dierentuin en maak mooie verblijven voor de dieren. Laat je inspireren in de Diergaarde. Weer of geen weer, in binnenspeeltuin Biotopia kunnen kinderen lekker bouwen en spelen met Playmobil. En natuurlijk klauteren door de jungle, graven naar fossielen in de woestijn en over de vin van een bultrug de oceaan in glijden.

In het Afrikaanse deel van de Diergaarde zijn levensgrote Playmobil-figuren verstopt. Op het ZoekSafari-formulier staan hints om ze te vinden. Als je dit goed doet, maak je kans op een van de Playmobil-cadeaus.

OPWARMEN IN VLINDERPARADIJS AMAZONICA

De lente laat nog even op zich wachten, maar in Amazonica is het heerlijk warm. In dit tropische Vlinderparadijs kun je je laten omringen door kleurrijke vlinders en indrukwekkende anaconda’s en bizarre matamata’s ontmoeten. Langs de oevers ‘zweven’ de sierlijke zoetwaterroggen en arrau-schildpadden in het ondiepe water. Kortom, een zintuigprikkelende ervaring.

insekt ..vlinder..publiek..meisje..orchidee..flora vlinder vlinders

Foto: Rob Doolaard / Diergaarde Blijdorp

Ook in het overdekte Oceanium en het olifantenverblijf Taman Indah is het goed toeven tijdens deze frisse meivakantie.

MOEDERDAG IN DIERGAARDE BLIJDORP (8 MEI)

Moederdagtip:  Verras moeder eens met een smaakvol ontbijt in de Diergaarde, het Wakkere Vogels Ontbijt. Een goed begin van een dagje Blijdorp. Na het ontbijt kun je met de Moederdag-route op visite bij de Blijdorp-moeders en hun jongen. Hierbij ontdek je alles over giraffen, gorilla’s, ijsberen, kwallen en nog veel meer. En kinderen kunnen lekker spelen met Playmobil in Biotopia terwijl moeder geniet van een kopje koffie met wat lekkers…