Hyena-tweeling zet eerste stapjes buiten in DierenPark Amersfoort

Amersfoort, 15 juli 2016

Foto: DierenPark Amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort

Vanochtend heeft de hyena-tweeling voor het eerst hun buitenverblijf verkend in DierenPark Amersfoort. De pups werden begin juni geboren, maar verbleven de eerste weken in hun binnenverblijf. “Het gaat zo goed met de jongen,dat de tijd rijp is dat zij de buitenwereld mogen ontdekken”, vertelt hoofdverzorger Willem Verdonck. De tweeling bestaat uit een vrouwtje (Binti) en een mannetje (Basu). Deze namen zijn gekozen uit een namenwedstrijd die op de Facebookpagina van DierenPark Amersfoort werd georganiseerd.

Nadat de dierverzorgers de schuif van het nachtverblijf hadden opengezet, verkende de tweeling stap voor stap en onder oplettende begeleiding van hun moeder het buitenverblijf. “Heel rustig en voorzichtig ontdekken zij de wereld”, zegt Willem. Zo soepel had de dierentuin niet verwacht: “Het had zomaar nog een paar dagen kunnen duren, maar de puppy’s zijn zo nieuwsgierig dat zij binnen een half uur al hun snuit lieten zien.”

Niet alleen maakten de jongen vandaag voor het eerst kennis met hun nieuwe leefomgeving, maar ook zagen zij voor het eerst hun vader. “Bij de hyena’s is het mannetje onderdanig aan het vrouwtje: zij bepaalt wanneer vader bij hun kroost  komt. Het was dan ook mooi om te zien dat hij nu al de ruimte kreeg om kennis te maken met zijn jongen.”

Binti en Basu zullen vanaf nu regelmatig te zien zijn voor de bezoekers, “maar het blijven jonkies: al deze nieuwe prikkels zijn voor de tweeling indrukwekkend en best wel vermoeiend”, licht Willem toe. De jongen zullen dan ook af en toe naar hun nesthol gaan om uit te rusten, maar als het zo voorspoedig blijft gaan, zoals het nu gaat, dan is de verwachting groot dat de hyena-tweeling veel te zien zal zijn in DierenPark Amersfoort.

Foto: DierenPark Amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort