Tapirtje verwacht in Blijdorp

Rotterdam, 12 juli 2016

Maleise tapir tapirs Pooh en Vazan. Foto: Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp

Maleise tapirs Pooh en Vazan. Foto: Rob Doolaard/Diergaarde Blijdorp

Maleise tapir Pooh uit Diergaarde Blijdorp is drachtig. Op de echo is de vrucht al te zien. Via live webcambeelden kun je de drachtige tapir nu dag en nacht volgen. Daarnaast geven de verzorgers via een nieuwe serie Blijdorp-vlogs een kijkje achter de schermen bij de tapirs inclusief de echo.

Het is inmiddels al weer 18 jaar geleden dat er in Blijdorp voor het laatst een tapir werd geboren. Het vorige tapirstel bleek geen gelukkige combinatie, want de zo gewenste nakomelingen bleven uit. Maar de huidige tapirs Pooh en Vazan lijken het ideale stelletje. Ze verkeren graag in elkaars gezelschap. De eerste dekking is gezien op 27 juni 2015 en daarna volgden er nog meer. Uitgaande van de verschillende paringen en het zwangerschapsonderzoek, wordt de geboorte tussen juli en september verwacht. Volg het via www.diergaardeblijdorp.nl/tapir.

VOLG DE DRACHTIGE TAPIR LIVE VIA DE WEBCAMS