Koninklijk bezoek voor DierenPark Amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort heeft een bijenkoningin en haar volk, bestaande uit ruim 30.000 bijen, verwelkomd. Imker Fred heeft de koningin en haar gevolg overgebracht naar de dierentuin: “In het bloemrijke park is genoeg nectar te vinden voor de zoemers.”

Ruim na sluitingstijd zijn de duizenden bijen aangekomen in de Amersfoortse dierentuin. Het bijenvolk is in de avond overgebracht, zodat de diertjes eerst een nacht konden wennen aan hun nieuwe onderkomen. “In het donker is het volk in rust en vliegen zij niet meteen uit”, vertelt de imker. “Bijen die voor het eerst naar buiten gaan, vliegen achterstevoren -met hun hoofdje richting hun nieuwe thuis- uit. Zo weten zij precies de weg terug te vinden.” Tijdens de zoektocht naar onder andere nectar en stuifmeel vliegt een bij tot twee kilometer van de bijenkast vandaan.

Foto: DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort kun je wel heel dichtbij de koninklijke familie komen. De nieuwkomers hebben hun intrede gedaan in de glazen bijenkast, waar de bezige bijtjes van dichtbij te bewonderen zijn zonder gevaar voor steken. “Bijen zijn erg belangrijk voor de bestuiving van planten en bomen. Zij zijn niet alleen onmisbaar, maar ook erg fascinerend”, zegt imker Fred. “Een bij hoort erbij, zeker ook in een dierenpark waar het belang van zorgdragen voor dieren aan duizenden mensen kan worden verteld.” Speciaal voor de komst van de nieuwkomers hebben een aantal dierverzorgers een bijencursus gevolgd. De bijen zijn te zien in het Honderdduizend Dierenhuis in DierenPark Amersfoort.